Barszcz czerwony zabielany

m7
Barszcz czerwony zabielany

1

0 / 0

Idealnie smakuje podany z ziemniakami i z cebulą.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg burak

1 kg mięso wieprzowe

1 kg ziemniaki

1 szt. włoszczyzna

1 szt. majeranek

1 szt. cebula

1 łyżka cukier

1 łyżka olej

1 łyżka sól, pieprz

4 łyżka ocet

Przygotowanie


1

Mięso zalać wodą i gotować ok. 30 minut. W osobnym garnku gotować buraki umyte, ale nieobrane.

2

Do ugotowanego mięsa dodać 1 łyżkę vegety oraz włoszczyznę.

3

Buraki ostudzić, obrać. Część z nich zetrzeć na tarce o grubych oczkach, część pokroić w plastry i dodać do bulionu. Dodać cukier, ocet, sól, pieprz na koniec posypać wierzch majerankiem.

4

Do miseczki ze śmietaną dolać gorący barszcz, dokładnie wymieszać i wlać do reszty zupy. Gotować jeszcze 20 minut.

5

Do osolonej wody wrzucić ziemniaki i gotować aż będą miękkie.

6

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulkę i usmażyć. Polać tym ziemniaki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły