Barszcz czerwony z ziemniakami i boczkiem
formularz
Ten nietypowo podany barszcz to przysmak wielu z dzieciństwa. Podany z tłuczonymi ziemniakami, pysznymi skwarkami z boczku i świeżą natką pietruszki. To sycąca, pożywna, szybka i bardzo aromatyczna propozycja obiadowa!
0
5 / 1
Ten nietypowo podany barszcz to przysmak wielu z dzieciństwa. Podany z tłuczonymi ziemniakami, pysznymi skwarkami z boczku i świeżą natką pietruszki. To sycąca, pożywna, szybka i bardzo aromatyczna propozycja obiadowa!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l barszcz czerwony krakus
4 szt. ziemniaki
150 g boczek
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Barszcz podgrzewamy wedle instrukcji na opakowaniu.
Ziemniaki gotujemy osobno do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane rozgniatamy tłuczkiem.
Boczek kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni na skwarki.
Natkę pietruszki rwiemy w rękach.
Barszcz wlewamy do misek. Nakładamy ziemniaki, a na ich wierzchu układamy skwarki. Ziemniaki dodatkowo możemy polać wytopionym tłuszczem z boczku. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.