Barszcz czerwony z ziemniakami i boczkiem

formularz
Barszcz czerwony z ziemniakami i boczkiem

0

5 / 1

Ten nietypowo podany barszcz to przysmak wielu z dzieciństwa. Podany z tłuczonymi ziemniakami, pysznymi skwarkami z boczku i świeżą natką pietruszki. To sycąca, pożywna, szybka i bardzo aromatyczna propozycja obiadowa!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l barszcz czerwony krakus

4 szt. ziemniaki

150 g boczek

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Barszcz podgrzewamy wedle instrukcji na opakowaniu.

2

Ziemniaki gotujemy osobno do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane rozgniatamy tłuczkiem.

3

Boczek kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni na skwarki.

4

Natkę pietruszki rwiemy w rękach.

5

Barszcz wlewamy do misek. Nakładamy ziemniaki, a na ich wierzchu układamy skwarki. Ziemniaki dodatkowo możemy polać wytopionym tłuszczem z boczku. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

401

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły