Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

formularz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

1

0 / 0

Ten ciekawy przepis na najlepszy wigilijny barszcz czerwony polecamy wszystkim tym, którzy chcieliby nieco urozmaicić tą świąteczną potrawę. Prosty pomysł na smaczne ciasteczka z rozmarynem i skórką z cytryny sprawi, że tradycyjne danie zamieni się w wytrawną ucztę, która na pewno zachwyci Twoją rodzinę. Podane w towarzystwie barszczu Krakus smakują zdecydowanie najlepiej.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g mąka pszenna tortowa lubella

180 g masło

3 łyżka zimna woda

2 szt. żółtka jaja kurzego

0.50 łyżeczka sól

1 szcz. pieprz grubo mielony

1 szt. skórka z cytryny

1 łyżeczka rozmaryn

2 l bulion warzywny

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy je na godzinę do lodówki.

2

Schłodzone rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i foremką wycinamy gwiazdki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

3

Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanej ilości składników, wyszło mi ciasteczek na 3 blachy.

4

Każdą z partii pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

5

Do wrzącego bulionu wlewamy koncentrat barszczu Krakus. Gotujemy kilka minut.

6

Upieczone ciasteczka podajemy z barszczem czerwonym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły