Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny
formularz
Ten ciekawy przepis na najlepszy wigilijny barszcz czerwony polecamy wszystkim tym, którzy chcieliby nieco urozmaicić tą świąteczną potrawę. Prosty pomysł na smaczne ciasteczka z rozmarynem i skórką z cytryny sprawi, że tradycyjne danie zamieni się w wytrawną ucztę, która na pewno zachwyci Twoją rodzinę. Podane w towarzystwie barszczu Krakus smakują zdecydowanie najlepiej.
1
0 / 0
Ten ciekawy przepis na najlepszy wigilijny barszcz czerwony polecamy wszystkim tym, którzy chcieliby nieco urozmaicić tą świąteczną potrawę. Prosty pomysł na smaczne ciasteczka z rozmarynem i skórką z cytryny sprawi, że tradycyjne danie zamieni się w wytrawną ucztę, która na pewno zachwyci Twoją rodzinę. Podane w towarzystwie barszczu Krakus smakują zdecydowanie najlepiej.
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g mąka pszenna tortowa lubella
180 g masło
3 łyżka zimna woda
2 szt. żółtka jaja kurzego
0.50 łyżeczka sól
1 szcz. pieprz grubo mielony
1 szt. skórka z cytryny
1 łyżeczka rozmaryn
2 l bulion warzywny
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
Przygotowanie
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy je na godzinę do lodówki.
Schłodzone rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i foremką wycinamy gwiazdki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanej ilości składników, wyszło mi ciasteczek na 3 blachy.
Każdą z partii pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Do wrzącego bulionu wlewamy koncentrat barszczu Krakus. Gotujemy kilka minut.
Upieczone ciasteczka podajemy z barszczem czerwonym.