Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
W kuchni nic się nie marnuje. Zawsze coś się dobrego wykombinuje. Kiedy mięso było pieczone, nie zostało do końca zjedzone. Mięso zmiksowane z kapustą kiszoną zmieszane, z cebulką połączone i pieprzem doprawione. Farsz na pierogi idealny, a w uszkach z czerwonym barszczem jest genialny. Pierogów i uszek dużo ulepionych, część zjedzonych, cześć zamrożonych. Niczego nie marnujemy tylko w innych daniach pozostałe składniki wykorzystujemy.
Ciasto: |
|||
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
2 | Łyżki |
olej
|
|
250 | Mililitrów |
Gorąca woda
|
|
Farsz: |
|||
500 | Gramów | ||
2 | Łyżki |
masło
|
|
1 | Sztuka | ||
400 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
Pieprz czarny mielony
|
|
Pozostałe: |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
2 | Litry |
Rosół drobiowy
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |