Barszcz czerwony z uszkami z pieczonego mięsa i kiszonej kapusty oraz pierogi
mlemmlem
W kuchni nic się nie marnuje. Zawsze coś się dobrego wykombinuje. Kiedy mięso było pieczone, nie zostało do końca zjedzone. Mięso zmiksowane z kapustą kiszoną zmieszane, z cebulką połączone i pieprzem doprawione. Farsz na pierogi idealny, a w uszkach z czerwonym barszczem jest genialny. Pierogów i uszek dużo ulepionych, część zjedzonych, cześć zamrożonych. Niczego nie marnujemy tylko w innych daniach pozostałe składniki wykorzystujemy.
0
0 / 0
W kuchni nic się nie marnuje. Zawsze coś się dobrego wykombinuje. Kiedy mięso było pieczone, nie zostało do końca zjedzone. Mięso zmiksowane z kapustą kiszoną zmieszane, z cebulką połączone i pieprzem doprawione. Farsz na pierogi idealny, a w uszkach z czerwonym barszczem jest genialny. Pierogów i uszek dużo ulepionych, część zjedzonych, cześć zamrożonych. Niczego nie marnujemy tylko w innych daniach pozostałe składniki wykorzystujemy.
13
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
500 g mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżecz. sól
2 łyżka olej
250 gorąca woda
500 g mięso drobiowe
2 łyżka masło
1 szt. cebula biała
400 g kapusta kiszona
1 szczyp. sól
1 łyżecz. pieprz czarny mielony
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
2 l rosół drobiowy
2 łyżka masło
Przygotowanie
Mąkę przesiać do dużej miski i mieszać z solą. Do przegotowanej gorącej wody dolać olej i wymieszać. Wodę z olejem wlać do mąki. Mieszać za pomocą widelca, a następnie wyrobić ciasto ręką. Należy uważać, bo woda powinna być gorąca. Ciasto powinno być gładkie, elastyczne i łatwo dochodzące od ręki. Zawinąć je w folię spożywczą i pozostawić na minimum 30 minut, aby odpoczęło.
Mięso oddzielić od kości. Podzielić na mniejsze kawałki, a następnie zmielić drobno. Kapustę odcisnąć i pokroić bardzo drobno. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle z dodatkiem soli. Mięso wymieszać z kapusta i cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Z połowy porcji lepić pierożki, z pozostałej części uszka. Ciasto porcjami rozwałkować. Wycinać kółka za pomocą szklanki, nałożyć farsz i sklejać w dowolny sposób pierogi i uszka.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu polewać stopionym masłem.
Uszka podawać z barszczem czerwonym przygotowanym na bazie koncentratu Krakus według instrukcji na opakowaniu. Przyprawić.
Kategorie
Alergeny
Gluten