Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5008-1702057801927.jpeg&w=3840&q=75)
Brakuje Ci pomysłu na błyskawiczne, ale zarazem „nieograne” danie? Zainspiruj się naszym pomysłem na barszcz czerwony z prażoną cieciorką. Zupę przygotuj z koncentratu (wystarczy doprawić i zagotować), a ciecierzycę dodaj swojej potrawie oryginalności i szlachetności.
0
0 / 0
Brakuje Ci pomysłu na błyskawiczne, ale zarazem „nieograne” danie? Zainspiruj się naszym pomysłem na barszcz czerwony z prażoną cieciorką. Zupę przygotuj z koncentratu (wystarczy doprawić i zagotować), a ciecierzycę dodaj swojej potrawie oryginalności i szlachetności.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 puszka ciecierzyca
2 szczyp. sól
2 szczyp. słodka papryka w proszku
2 szczyp. wędzona papryka
1 łyżka oliwa
170 woda
Przygotowanie
Barszcz przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Przyprawić odrobinę majerankiem.
Cieciorkę odcedzić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie polać oliwą, wymieszać w przyprawach i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30 minut, w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Podawać z barszczem.