Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką
formularz
Brakuje Ci pomysłu na błyskawiczne, ale zarazem „nieograne” danie? Zainspiruj się naszym pomysłem na barszcz czerwony z prażoną cieciorką. Zupę przygotuj z koncentratu (wystarczy doprawić i zagotować), a ciecierzycę dodaj swojej potrawie oryginalności i szlachetności.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
545
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brakuje Ci pomysłu na błyskawiczne, ale zarazem „nieograne” danie? Zainspiruj się naszym pomysłem na barszcz czerwony z prażoną cieciorką. Zupę przygotuj z koncentratu (wystarczy doprawić i zagotować), a ciecierzycę dodaj swojej potrawie oryginalności i szlachetności.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 puszka ciecierzyca
2 szczyp. sól
2 szczyp. słodka papryka w proszku
2 szczyp. wędzona papryka
1 łyżka oliwa
170 woda
Przygotowanie
Barszcz przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Przyprawić odrobinę majerankiem.
Cieciorkę odcedzić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie polać oliwą, wymieszać w przyprawach i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30 minut, w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Podawać z barszczem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
545
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.