0

Składniki

300 Mililitrów
1 Puszka
Ciecierzyca
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
Słodka papryka w proszku
2 Szczypty
Wędzona papryka
1 Łyżka
oliwa
170 Mililitrów
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Barszcz przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Przyprawić odrobinę majerankiem.
  2. Cieciorkę odcedzić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie polać oliwą, wymieszać w przyprawach i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30 minut, w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Podawać z barszczem.

Opis

Oryginalny przepis na świąteczny barszcz czerwony z cieciorką! Spróbuj i zakochaj się w tym smaku!

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony z paluchami z ciasta francuskiego

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szybki barszcz czerwony z paluchami z ciasta francuskiego

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!