Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

formularz
Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

0

0 / 0

Brakuje Ci pomysłu na błyskawiczne, ale zarazem „nieograne” danie? Zainspiruj się naszym pomysłem na barszcz czerwony z prażoną cieciorką. Zupę przygotuj z koncentratu (wystarczy doprawić i zagotować), a ciecierzycę dodaj swojej potrawie oryginalności i szlachetności.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 koncentrat barszczu czerwonego krakus

1 pusz. ciecierzyca

2 szcz. sól

2 szcz. słodka papryka w proszku

2 szcz. wędzona papryka

1 łyżka oliwa

170 woda

Przygotowanie


1

Barszcz przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Przyprawić odrobinę majerankiem.

2

Cieciorkę odcedzić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie polać oliwą, wymieszać w przyprawach i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30 minut, w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Podawać z barszczem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły