Barszcz czerwony z ogórkami kiszonymi

formularz

Połączenie dwóch polskich zup w jednej – barszczu i zupy ogórkowej. Kwaśna, wyrazista i niezwykle aromatyczna. Idealna dla fanów tych dwóch zup.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Połączenie dwóch polskich zup w jednej – barszczu i zupy ogórkowej. Kwaśna, wyrazista i niezwykle aromatyczna. Idealna dla fanów tych dwóch zup.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l barszcz czerwony krakus
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. marchew
3 szt. ziemniaki
1 pęcz. koperek
4 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
Ogórki i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy marchewkę i ogórki. Podsmażamy przez 5 minut na małym ogniu.
Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie, do miękkości.
Do marchewki wlewamy barszcz. Całość gotujemy ok. 10 minut.
3 łyżki barszczu mieszamy w misce ze śmietaną. Dodajemy do gotującej się zupy i mieszamy.
Na końcu do zupy dodajemy posiekany koperek oraz ugotowane ziemniaki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza