Barszcz czerwony z ogórkami kiszonymi

formularz
Barszcz czerwony z ogórkami kiszonymi

0

5 / 1

Połączenie dwóch polskich zup w jednej – barszczu i zupy ogórkowej. Kwaśna, wyrazista i niezwykle aromatyczna. Idealna dla fanów tych dwóch zup.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l barszcz czerwony krakus

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. marchew

3 szt. ziemniaki

1 pęcz. koperek

4 łyżka śmietana 12%

Przygotowanie


1

Ogórki i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku podgrzewamy olej. Wrzucamy marchewkę i ogórki. Podsmażamy przez 5 minut na małym ogniu.

2

Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie, do miękkości.

3

Do marchewki wlewamy barszcz. Całość gotujemy ok. 10 minut.

4

3 łyżki barszczu mieszamy w misce ze śmietaną. Dodajemy do gotującej się zupy i mieszamy.

5

Na końcu do zupy dodajemy posiekany koperek oraz ugotowane ziemniaki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

251

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły