Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Barszcz czerwony z drożdżowym warkoczem z kapustą i grzybami musi znaleźć się na każdym, świątecznym stole. Aromatyczny barszcz Krakus i miękki, drożdżowy warkocz znikną ze stołu w kilka chwil.
ciasto: |
|||
370 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
3 | Łyżki |
Maślanka
|
|
35 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
90 | Gramów |
masło
|
|
3 | Sztuki |
Żółtko
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
nadzienie: |
|||
15 | Gramów |
grzyby suszone
|
|
0.5 | Kilograma |
kapusta kiszona
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Łyżka |
masło
|
|
300 | Mililitrów |
woda
|
|
2 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
2 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
0.5 | Łyżeczki |
kminek mielony
|
|
0.5 | Łyżeczki |
suszony majeranek
|
|
0.5 | Łyżeczki |
suszony lubczyk
|
|
0.5 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
dodatkowo: |
|||
1 | Sztuka |
Żółtko
|
|
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |