Barszcz czerwony wegetariański bez cukru
borowiecj
Barszcz czerwony w wersji wegetariańskiej bez cukru. Danie w duchu zero waste - bez odpadów. Słoiki, butelki ozdabiam i robię pojemniki na przyprawy (na zdjęciu) lub wykorzystuję jako element dekoracyjny.
0
3.2 / 14
Barszcz czerwony w wersji wegetariańskiej bez cukru. Danie w duchu zero waste - bez odpadów. Słoiki, butelki ozdabiam i robię pojemniki na przyprawy (na zdjęciu) lub wykorzystuję jako element dekoracyjny.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kost. bulion warzywny
1 kg buraki
1 pęcz. włoszczyzna
380 koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 łyżka majeranek
1 szcz. sól, pieprz
10 dek. suszone grzyby
Przygotowanie
Do garnka wlewamy 1 litr bulionu warzywnego i dolewamy wody. Dodajemy buraki pokrojone w ósemki. Włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, grzyby (wcześniej namoczone), czosnek i gotujemy na małym ogniu.
Następnie do barszczu dodajemy koncentrat barszczu czerwonego Krakus, majeranek i chwilę gotujemy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie sokiem cytrynowym.
Przelewamy barszcz przez sito zachowując tylko czysty barszcz.
Podajemy z uszkami, pasztecikami lub pijemy czysty barszczyk.