Barszcz czerwony wegetariański bez cukru

borowiecj
Barszcz czerwony wegetariański bez cukru

0

3.2 / 14

Barszcz czerwony w wersji wegetariańskiej bez cukru. Danie w duchu zero waste - bez odpadów. Słoiki, butelki ozdabiam i robię pojemniki na przyprawy (na zdjęciu) lub wykorzystuję jako element dekoracyjny.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kost. bulion warzywny

1 kg buraki

1 pęcz. włoszczyzna

380 koncentrat barszczu czerwonego krakus

1 łyżka majeranek

1 szcz. sól, pieprz

10 dek. suszone grzyby

Przygotowanie


1

Do garnka wlewamy 1 litr bulionu warzywnego i dolewamy wody. Dodajemy buraki pokrojone w ósemki. Włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, grzyby (wcześniej namoczone), czosnek i gotujemy na małym ogniu.

2

Następnie do barszczu dodajemy koncentrat barszczu czerwonego Krakus, majeranek i chwilę gotujemy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie sokiem cytrynowym.

3

Przelewamy barszcz przez sito zachowując tylko czysty barszcz.

4

Podajemy z uszkami, pasztecikami lub pijemy czysty barszczyk.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły