Barszcz czerwony wegetariański bez cukru
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
borowiecj
![Barszcz czerwony wegetariański bez cukru](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973364360.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony w wersji wegetariańskiej bez cukru. Danie w duchu zero waste - bez odpadów. Słoiki, butelki ozdabiam i robię pojemniki na przyprawy (na zdjęciu) lub wykorzystuję jako element dekoracyjny.
0
3.2 / 14
Barszcz czerwony w wersji wegetariańskiej bez cukru. Danie w duchu zero waste - bez odpadów. Słoiki, butelki ozdabiam i robię pojemniki na przyprawy (na zdjęciu) lub wykorzystuję jako element dekoracyjny.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kostka bulion warzywny
1 kg buraki
1 pęcz. włoszczyzna
380 koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 łyżka majeranek
1 szczyp. sól, pieprz
10 dag. suszone grzyby
Przygotowanie
Do garnka wlewamy 1 litr bulionu warzywnego i dolewamy wody. Dodajemy buraki pokrojone w ósemki. Włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, grzyby (wcześniej namoczone), czosnek i gotujemy na małym ogniu.
Następnie do barszczu dodajemy koncentrat barszczu czerwonego Krakus, majeranek i chwilę gotujemy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie sokiem cytrynowym.
Przelewamy barszcz przez sito zachowując tylko czysty barszcz.
Podajemy z uszkami, pasztecikami lub pijemy czysty barszczyk.