0

Składniki

1 Kilogram
Buraki
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
1 Garść
ziele angielskie
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do bulionu warzywnego wkładamy obrane i pokrojone buraki oraz jabłko.
  2. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.
  4. Odstawiamy z ognia.
  5. Podajemy z uszkami.

Podobne przepisy

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!