0

Składniki

1 Kilogram
Buraki
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
liść laurowy
1 Garść
ziele angielskie
1 Szczypta
majeranek
1 Sztuka
jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do bulionu warzywnego wkładamy obrane i pokrojone buraki oraz jabłko.
  2. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.
  4. Odstawiamy z ognia.
  5. Podajemy z uszkami.

Podobne przepisy

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!