Barszcz czerwony tradycyjnie

kontakt_1
Barszcz czerwony tradycyjnie

0

4.3 / 3

Czerwony barszcz to wigilijna klasyka, Tradycyjne przepisy mają wielu fanów. Nic w tym dziwnego - są po prostu przepyszne!. Jeśli również jesteś zwolennikiem polskich dań, konieczne sprawdź naszą recepturę na barszcz czerwony.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg buraki

1.50 l bulion warzywny

1 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 szcz. majeranek

1 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Do bulionu warzywnego wkładamy obrane i pokrojone buraki oraz jabłko.

2

Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.

3

Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy.

4

Odstawiamy z ognia.

5

Podajemy z uszkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły