Barszcz czerwony na żeberkach

m7
Barszcz czerwony na żeberkach

0

4.3 / 3

Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz czarny

4 szt. burak

2 szt. marchew

5 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

1 szt. goździki

3 łyżka koncentrat z buraków

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka ocet

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka śmietana

30 dag. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.

2

Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.

3

W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.

4

Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.

5

Gotujemy do miękkości.

6

Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.

7

Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.

8

Chwile gotujemy i podajemy na stół.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły