Barszcz czerwony na żeberkach
m7
Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
369
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.3 / 3
Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz czarny
4 szt. burak
2 szt. marchew
5 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 szt. goździki
3 łyżka koncentrat z buraków
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka śmietana
30 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.
W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.
Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.
Gotujemy do miękkości.
Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.
Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.
Chwile gotujemy i podajemy na stół.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
369
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.