0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
4 Sztuki
burak
2 Sztuki
marchew
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
goździki
3 Łyżki
Koncentrat z buraków
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
ocet
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
śmietana
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.
  2. Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.
  3. W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.
  4. Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.
  5. Gotujemy do miękkości.
  6. Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.
  7. Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.
  8. Chwile gotujemy i podajemy na stół.

Opis

Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!