Barszcz czerwony na żeberkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz czerwony na żeberkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832355.jpeg&w=3840&q=75)
Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.
0
4.3 / 3
Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz czarny
4 szt. burak
2 szt. marchew
5 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
1 szt. goździki
3 łyżka koncentrat z buraków
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka ocet
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka śmietana
30 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.
W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.
Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.
Gotujemy do miękkości.
Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.
Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.
Chwile gotujemy i podajemy na stół.