0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
4 Sztuki
burak
2 Sztuki
marchew
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
goździki
3 Łyżki
Koncentrat z buraków
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
ocet
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
śmietana
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.
  2. Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.
  3. W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.
  4. Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.
  5. Gotujemy do miękkości.
  6. Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.
  7. Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.
  8. Chwile gotujemy i podajemy na stół.

Opis

Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!