0

Składniki

1.36 Szczypty
pieprz czarny
2.68 Sztuki
burak
1.36 Sztuki
marchew
3.32 Sztuki
ziemniaki
0.68 Sztuki
cebula
0.68 Sztuki
goździki
2 Łyżki
Koncentrat z buraków
0.68 Łyżki
przyprawa typu vegeta
1.36 Łyżki
ocet
1.36 Łyżki
mąka
1.36 Łyżki
śmietana
20 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.
  2. Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.
  3. W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.
  4. Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.
  5. Gotujemy do miękkości.
  6. Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.
  7. Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.
  8. Chwile gotujemy i podajemy na stół.

Opis

Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!