Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tradycyjne, wigilijne danie w innej odsłonie. Wędzona śliwka i anyż dodają zupie oryginalnego smaku. Uszka są nieodłącznym dodatkiem tego dania. Mąka Lubella sprawia, że są one mięciutkie i nie rozpadają się w gotowaniu. Warto je zrobić samodzielnie, wtedy barszczyk z ich dodatkiem smakuje jeszcze lepiej.
1 | Kilogram | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Łyżka |
masło
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
Kurkuma
|
|
2.5 | Szklanki |
Woda gorąca
|
|
1 | Kilogram |
kapusta kiszona
|
|
15 | Gramów |
grzyby suszone
|
|
2 | Kostki |
Kostka grzybowa
|
|
2 | Szczypty |
Czarny pieprz
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Szklanki | ||
![]() |
|||
2 | Litry |
woda
|
|
1 | Łyżka |
majeranek
|
|
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
5 | Sztuk |
ziele angielskie
|
|
3 | Sztuki |
anyż
|
|
10 | Gramów |
Wędzone śliwki
|
|
1 | Sztuka |
jabłko
|
|
2 | Ząbki |
czosnek
|
|
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |