0

Składniki

1 Szczypta
nać pietruszki
2 Łyżeczki
sok z cytryny
1 Sztuka
włoszczyzna
5 Sztuk
burak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę pokroić i chwilkę pogotować.
  2. Następnie dodać obrane ze skórki, ale w całości, buraczki.
  3. Gotować do miękkości warzyw.
  4. Pod koniec barszczyk lekko zakwasić sokiem z cytryny.
  5. W miarę możliwości wybrać włoszczyznę, buraki zaś zetrzeć na tartce o grubych oczkach i dodać z powrotem do barszczu lub zostawić klarowny.

Opis

Smaczny barszczyk dla dziecka.

Podobne przepisy

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Spaghetti z pietruszkowym pesto

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z pietruszkowym pesto

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Karkówka z grilla

Przepis
Średni Do 1 godz
Karkówka z grilla

Karp smażony

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp smażony

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!