Barszcz czerwony czysty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz czerwony czysty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974243259.jpeg&w=3840&q=75)
Barszczyk proponuję podawać z uszkami, ziemniaczkami lub pasztecikami.
0
5 / 1
Barszczyk proponuję podawać z uszkami, ziemniaczkami lub pasztecikami.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 kwas buraczany
5 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka sok z cytryny
50 dag. burak
50 dag. wołowina chuda
30 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić.
Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić.
Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.