Barszcz czerwony czysty

m7
Barszcz czerwony czysty

0

5 / 1

Barszczyk proponuję podawać z uszkami, ziemniaczkami lub pasztecikami.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 kwas buraczany

5 szcz. sól, pieprz

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżka sok z cytryny

50 dek. burak

50 dek. wołowina chuda

30 dek. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić.

2

Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić.

3

Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły