0

Składniki

100 Mililitrów
Kwas buraczany
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Łyżki
sok z cytryny
50 Dekagramów
burak
50 Dekagramów
Wołowina chuda
30 Dekagramów
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić.
  2. Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić.
  3. Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Barszczyk proponuję podawać z uszkami, ziemniaczkami lub pasztecikami.

Podobne przepisy

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!