0

Składniki

1.5 Kilograma
burak
2 Szczypty
majeranek
2 Szczypty
pieprz
2 Szczypty
sól
3 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jabłka
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
  2. Zalać wodą, przyprawy i kostki rosołowe.
  3. Gotować ok. 2 godz.
  4. Doprawić solą i sokiem z cytryny.
  5. Ostudzić i odcedzić.
  6. Zupę podawać z buraczkami.

Opis

Barszcz czerwony

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!