Barszcz czerwony

m7

Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg burak
2 szczyp. majeranek
2 szczyp. pieprz
2 szczyp. sól
3 kostka kostka rosołowa
1 szt. włoszczyzna
2 szt. jabłka
3 szt. czosnek
2 szt. liść laurowy
2 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. ziele angielskie
Przygotowanie
Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
Zalać wodą, dodać przyprawy i kostki rosołowe.
Gotować ok. 2 godz.
Doprawić solą i sokiem z cytryny.
Ostudzić i odcedzić.
Zupę podawać z buraczkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.