0

Składniki

1.5 Kilograma
burak
2 Szczypty
majeranek
2 Szczypty
pieprz
2 Szczypty
sól
3 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jabłka
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
  2. Zalać wodą, przyprawy i kostki rosołowe.
  3. Gotować ok. 2 godz.
  4. Doprawić solą i sokiem z cytryny.
  5. Ostudzić i odcedzić.
  6. Zupę podawać z buraczkami.

Opis

Barszcz czerwony

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!