Barszcz czerwony
m7
Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
0
0 / 0
Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg burak
2 szcz. majeranek
2 szcz. pieprz
2 szcz. sól
3 kost. kostka rosołowa
1 szt. włoszczyzna
2 szt. jabłka
3 szt. czosnek
2 szt. liść laurowy
2 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżeczka ziele angielskie
Przygotowanie
1
Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
2
Zalać wodą, dodać przyprawy i kostki rosołowe.
3
Gotować ok. 2 godz.
4
Doprawić solą i sokiem z cytryny.
5
Ostudzić i odcedzić.
6
Zupę podawać z buraczkami.