Barszcz czerwony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz czerwony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725333.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
0
0 / 0
Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg burak
2 szczyp. majeranek
2 szczyp. pieprz
2 szczyp. sól
3 kostka kostka rosołowa
1 szt. włoszczyzna
2 szt. jabłka
3 szt. czosnek
2 szt. liść laurowy
2 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
2
Zalać wodą, dodać przyprawy i kostki rosołowe.
3
Gotować ok. 2 godz.
4
Doprawić solą i sokiem z cytryny.
5
Ostudzić i odcedzić.
6
Zupę podawać z buraczkami.