Barszcz czerwony

m7
Barszcz czerwony

0

0 / 0

Barszcz czerwony z duża ilością majeranku.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg burak

2 szczyp. majeranek

2 szczyp. pieprz

2 szczyp. sól

3 kostka kostka rosołowa

1 szt. włoszczyzna

2 szt. jabłka

3 szt. czosnek

2 szt. liść laurowy

2 łyżka sok z cytryny

0.50 łyżecz. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.

2

Zalać wodą, dodać przyprawy i kostki rosołowe.

3

Gotować ok. 2 godz.

4

Doprawić solą i sokiem z cytryny.

5

Ostudzić i odcedzić.

6

Zupę podawać z buraczkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

534

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły