0

Składniki

1.5 Kilograma
burak
2 Szczypty
majeranek
2 Szczypty
pieprz
2 Szczypty
sól
3 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jabłka
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
  2. Zalać wodą, przyprawy i kostki rosołowe.
  3. Gotować ok. 2 godz.
  4. Doprawić solą i sokiem z cytryny.
  5. Ostudzić i odcedzić.
  6. Zupę podawać z buraczkami.

Opis

Barszcz czerwony

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!