0

Składniki

1.5 Kilograma
burak
2 Szczypty
majeranek
2 Szczypty
pieprz
2 Szczypty
sól
3 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jabłka
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, jabłka pokroić na ćwiartki, a buraki w słupki.
  2. Zalać wodą, przyprawy i kostki rosołowe.
  3. Gotować ok. 2 godz.
  4. Doprawić solą i sokiem z cytryny.
  5. Ostudzić i odcedzić.
  6. Zupę podawać z buraczkami.

Opis

Barszcz czerwony

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!