1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1.5 Litra
Rosół drobiowy
1 Szklanka
Zakwas
1 Sztuka
włoszczyzna
4 Sztuki
burak
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mięsa i włoszczyzny gotujemy rosół (na małym ogniu) . Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy z rosołu razem z całą włoszczyzną. Z mięsa można zrobić farsz do uszek lub do pasztecików.
  2. Buraki obieramy i ucieramy na tarce z dużymi oczkami (spora micha ich wychodzi, więc rosół musi być w dużym garnku). Całość dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie, odcedzamy buraczki z rosołu (troszkę buraczków możemy zostawić). Teraz doprawiamy barszczem (zakwasem), dodajemy dość dużo majeranku i pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i od razu wyłączamy.
  3. Podajemy bardzo gorący.

Opis

Mój ulubiony:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!