Barszcz czerwony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz czerwony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381382.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony na rosole - pyszny do krokietów.
1
0 / 0
Barszcz czerwony na rosole - pyszny do krokietów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 l rosół drobiowy
1 szkl. zakwas
1 szt. włoszczyzna
4 szt. burak
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
3 łyżka majeranek
Przygotowanie
Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół na małym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć je z rosołu razem z całą włoszczyzną. Z mięsa można zrobić farsz do uszek lub do pasztecików.
Buraki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Całość dodać do garnka z rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie, odcedzić buraczki z rosołu (troszkę buraczków można zostawić). Teraz doprawić barszczem (zakwasem), dodać dość dużo majeranku i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć.