Barszcz czerwony

m7
Barszcz czerwony

1

0 / 0

Barszcz czerwony na rosole - pyszny do krokietów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1.50 l rosół drobiowy

1 szkl. zakwas

1 szt. włoszczyzna

4 szt. burak

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

3 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół na małym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć je z rosołu razem z całą włoszczyzną. Z mięsa można zrobić farsz do uszek lub do pasztecików.

2

Buraki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Całość dodać do garnka z rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie, odcedzić buraczki z rosołu (troszkę buraczków można zostawić). Teraz doprawić barszczem (zakwasem), dodać dość dużo majeranku i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły