0

Składniki

100 Mililitrów
Kwas buraczany
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
0.5 Łyżeczki
sól
5 Sztuk
burak
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
20 Dekagramów
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić.włożyć do garnka, zalać wodą(około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany,kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.

Opis

Pyszny barszcz na zakwasie

Podobne przepisy

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!