Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
Kwas buraczany
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
0.5 Łyżeczki
sól
5 Sztuk
burak
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
20 Dekagramów
włoszczyzna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić.włożyć do garnka, zalać wodą(około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany,kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.

Opis

Pyszny barszcz na zakwasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!