Barszcz czerwony

m7
Barszcz czerwony

0

0 / 0

Pyszny barszcz na zakwasie.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 kwas buraczany

1 szcz. pieprz

1 szcz. kwasek cytrynowy

0.50 łyżeczka sól

5 szt. burak

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

3 szt. czosnek

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

20 dek. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić i włożyć do garnka, zalać wodą (około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany, kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły