Barszcz czerwony
m7
Pyszny barszcz na zakwasie.
0
0 / 0
Pyszny barszcz na zakwasie.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 kwas buraczany
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. kwasek cytrynowy
0.50 łyżecz. sól
5 szt. burak
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
3 szt. czosnek
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
20 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
1
Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić i włożyć do garnka, zalać wodą (około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany, kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.