0

Składniki

200 Mililitrów
Żurek zakwas
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
burak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci.
  2. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku (aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku.
  3. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem

Opis

smaczny czerwony barszczyk z jajkiem - tradycyjny i moj ulubiony

Podobne przepisy

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!