0

Składniki

200 Mililitrów
Żurek zakwas
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
burak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci.
  2. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku (aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku.
  3. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem

Opis

smaczny czerwony barszczyk z jajkiem - tradycyjny i moj ulubiony

Podobne przepisy

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Klasyczny chłodnik litewski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!