Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
Żurek zakwas
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
burak
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci.
  2. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku (aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku.
  3. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem

Opis

smaczny czerwony barszczyk z jajkiem - tradycyjny i moj ulubiony

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!