Barszcz czerwony

m7
Barszcz czerwony

0

0 / 0

Smaczny, tradycyjny, czerwony barszcz z jajkiem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 żurek zakwas

200 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. kwasek cytrynowy

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. burak

Przygotowanie


1

Buraki obrać i pokroić w plastry, zalać wodą i gotować do miękkości.

2

Gdy buraki będą miękkie dodać szczyptę kwasku, aby zupa nie straciła koloru. Następnie wlać odpowiednią ilość żurku i zagotować. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.

3

Podawać z jajkiem lub ziemniakami, doprawiać świeżo mielonym pieprzem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły