Barszcz czerwony

m7
Barszcz czerwony

0

0 / 0

Barszcz czerwony jest bardzo popularną zupą. Ten przepis jest prosty i smaczny.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg burak

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. włoszczyzna

5 szt. suszone grzyby

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Grzyby ugotować i odłożyć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę.

2

Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć.

3

Oddzielnie ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić.

4

Następnie połączyć wywary i przyprawić. Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

352

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły