Barszcz czerwony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszcz czerwony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4582-1702057762218.jpeg&w=3840&q=75)
Barszcz czerwony jest bardzo popularną zupą. Ten przepis jest prosty i smaczny.
0
0 / 0
Barszcz czerwony jest bardzo popularną zupą. Ten przepis jest prosty i smaczny.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg burak
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. włoszczyzna
5 szt. suszone grzyby
1 szt. cytryna
Przygotowanie
1
Grzyby ugotować i odłożyć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę.
2
Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć.
3
Oddzielnie ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić.
4
Następnie połączyć wywary i przyprawić. Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.