Barszcz czerwony

m7

Barszcz czerwony jest bardzo popularną zupą. Ten przepis jest prosty i smaczny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Barszcz czerwony jest bardzo popularną zupą. Ten przepis jest prosty i smaczny.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg burak
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. włoszczyzna
5 szt. suszone grzyby
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Grzyby ugotować i odłożyć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę.
Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć.
Oddzielnie ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić.
Następnie połączyć wywary i przyprawić. Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.