Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zupy kwaśne, do potraw takich należy: kwasówka, zupa cytrynowa i przede wszystkim żur nazywany dawniej białym barszczem, z jego odmianą - zalewajką, czyli żurem z ziemniakami.
500 | Mililitrów |
Żurek zakwas
|
|
1 | Szczypta |
majeranek
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
50 | Gramów |
Słonina lub wędzony boczek
|
|
200 | Gramów |
Kiełbasa biała
|
|
1 | Sztuka |
ząbek czosnku
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |