1

Składniki

3 Sztuki
Kiełbasa biała
1 Sztuka
Kość wędzona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Barszcz biały
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbaskę pokrój na małe kawałki lub talarki
  2. Gotujemy wywar na kości wędzonej oraz kiełbaską.
  3. Cebulę i czosnek smażymy na maśle.
  4. Do wywaru dodajemy zakwas barszczu oraz czosnek z cebulą.
  5. Ja osobiście potem dodaję sporo majeranku.

Opis

Prosta zupa ale jaka pyszna

Podobne przepisy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Średni Do 1,5 godz
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Zupa pomidorowa z kozim serem

Łatwy Do 40 min
Zupa pomidorowa z kozim serem

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Żurek z przepiórczym jajkiem

Łatwy Do 40 min
Żurek z przepiórczym jajkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!