1

Składniki

3 Sztuki
Kiełbasa biała
1 Sztuka
Kość wędzona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Barszcz biały
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbaskę pokrój na małe kawałki lub talarki
  2. Gotujemy wywar na kości wędzonej oraz kiełbaską.
  3. Cebulę i czosnek smażymy na maśle.
  4. Do wywaru dodajemy zakwas barszczu oraz czosnek z cebulą.
  5. Ja osobiście potem dodaję sporo majeranku.

Opis

Prosta zupa ale jaka pyszna

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Żurek z przepiórczym jajkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Żurek z przepiórczym jajkiem

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!