0

Składniki

2 Szklanki
Orzechy włoskie mielone
0.5 Szklanki
woda
0.75 Szklanki
cukier
1 Łyżka
masło śmietankowe
0.5 Łyżki
rum
7 Dekagramów
Mleko w proszku pełne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko rozrobić w 1/2 szklanki wody.
  2. do stalowego garnka wlewamy płynne mleko,cukier,rum i mieszamy dokładnie miotełką.
  3. gdy się cukier rozpuści i całość zawrze dodajemy orzechy.
  4. zmniejszamy ogień pod garnkiem i mieszamy tak długo aż utworzy się z masy kula.
  5. następnie przekładamy do formy wysmarowanej masłem(może to być forma do tarty).
  6. po wystudzeniu odkładamy do lodówki najlepiej do następnego dnia.
  7. kroimy na 12 części .

Opis

Wspaniała słodkość z dodatkiem orzechów.Jest to deserek do przyrządzenia przez ludzi wytrwałych.Szczegóły w przepisie.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!