0

Składniki

2 Szklanki
Orzechy włoskie mielone
0.5 Szklanki
woda
0.75 Szklanki
cukier
1 Łyżka
masło śmietankowe
0.5 Łyżki
rum
7 Dekagramów
Mleko w proszku pełne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko rozrobić w 1/2 szklanki wody.
  2. do stalowego garnka wlewamy płynne mleko,cukier,rum i mieszamy dokładnie miotełką.
  3. gdy się cukier rozpuści i całość zawrze dodajemy orzechy.
  4. zmniejszamy ogień pod garnkiem i mieszamy tak długo aż utworzy się z masy kula.
  5. następnie przekładamy do formy wysmarowanej masłem(może to być forma do tarty).
  6. po wystudzeniu odkładamy do lodówki najlepiej do następnego dnia.
  7. kroimy na 12 części .

Opis

Wspaniała słodkość z dodatkiem orzechów.Jest to deserek do przyrządzenia przez ludzi wytrwałych.Szczegóły w przepisie.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!