0

Składniki

2 Szklanki
Orzechy włoskie mielone
0.5 Szklanki
woda
0.75 Szklanki
cukier
1 Łyżka
masło śmietankowe
0.5 Łyżki
rum
7 Dekagramów
Mleko w proszku pełne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko rozrobić w 1/2 szklanki wody.
  2. do stalowego garnka wlewamy płynne mleko,cukier,rum i mieszamy dokładnie miotełką.
  3. gdy się cukier rozpuści i całość zawrze dodajemy orzechy.
  4. zmniejszamy ogień pod garnkiem i mieszamy tak długo aż utworzy się z masy kula.
  5. następnie przekładamy do formy wysmarowanej masłem(może to być forma do tarty).
  6. po wystudzeniu odkładamy do lodówki najlepiej do następnego dnia.
  7. kroimy na 12 części .

Opis

Wspaniała słodkość z dodatkiem orzechów.Jest to deserek do przyrządzenia przez ludzi wytrwałych.Szczegóły w przepisie.

Podobne przepisy

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!