Barffi.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barffi.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459477.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniała słodkość z dodatkiem orzechów.Jest to deserek do przyrządzenia przez ludzi wytrwałych.Szczegóły w przepisie.
0
0 / 0
Wspaniała słodkość z dodatkiem orzechów.Jest to deserek do przyrządzenia przez ludzi wytrwałych.Szczegóły w przepisie.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 szkl. orzechy włoskie mielone
0.50 szkl. woda
0.75 szkl. cukier
1 łyżka masło śmietankowe
0.50 łyżka rum
7 dag. mleko w proszku pełne
Przygotowanie
Mleko rozrobić w 1/2 szklanki wody.
do stalowego garnka wlewamy płynne mleko,cukier,rum i mieszamy dokładnie miotełką.
gdy się cukier rozpuści i całość zawrze dodajemy orzechy.
zmniejszamy ogień pod garnkiem i mieszamy tak długo aż utworzy się z masy kula.
następnie przekładamy do formy wysmarowanej masłem(może to być forma do tarty).
po wystudzeniu odkładamy do lodówki najlepiej do następnego dnia.
kroimy na 12 części .