1

Składniki

2 Łyżeczki
bazylia
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser pleśniowy
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
Kurki
8 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaczki ugotować. Następnie podzielić je na pół.
  2. Pierwszą część skroić na dno naczynia żaroodpornego można je posypać np. przyprawą do ziemniaków.
  3. Mięso mielone doprawić do smaku dodając sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyłożyć na ziemniakach.
  4. Następnie kurki umyć i pokroić na mniejsze kawałki chwilkę podsmażyć na maśle jak tylko woda wyparuje dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę. Chwilę poddusić. Wyłożyć na mięso.
  5. Następnie pokroić pozostałe ziemniaki.
  6. Całość zalać śmietaną połączoną z majonezem.
  7. Posypać suszonymi pomidorami z bazylią oraz kawałkami sera pleśniowego. Całość zapiec.

Opis

najlepiej smakuje z leśnymi grzybkami

Podobne przepisy

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Szybka lasagne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka lasagne

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!