Example thumb
1

Składniki

2 Łyżeczki
bazylia
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser pleśniowy
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
Kurki
8 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaczki ugotować. Następnie podzielić je na pół.
  2. Pierwszą część skroić na dno naczynia żaroodpornego można je posypać np. przyprawą do ziemniaków.
  3. Mięso mielone doprawić do smaku dodając sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyłożyć na ziemniakach.
  4. Następnie kurki umyć i pokroić na mniejsze kawałki chwilkę podsmażyć na maśle jak tylko woda wyparuje dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę. Chwilę poddusić. Wyłożyć na mięso.
  5. Następnie pokroić pozostałe ziemniaki.
  6. Całość zalać śmietaną połączoną z majonezem.
  7. Posypać suszonymi pomidorami z bazylią oraz kawałkami sera pleśniowego. Całość zapiec.

Opis

najlepiej smakuje z leśnymi grzybkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!