1

Składniki

2 Łyżeczki
bazylia
0.5 Szklanki
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Ser pleśniowy
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
Kurki
8 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaczki ugotować. Następnie podzielić je na pół.
  2. Pierwszą część skroić na dno naczynia żaroodpornego można je posypać np. przyprawą do ziemniaków.
  3. Mięso mielone doprawić do smaku dodając sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyłożyć na ziemniakach.
  4. Następnie kurki umyć i pokroić na mniejsze kawałki chwilkę podsmażyć na maśle jak tylko woda wyparuje dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę. Chwilę poddusić. Wyłożyć na mięso.
  5. Następnie pokroić pozostałe ziemniaki.
  6. Całość zalać śmietaną połączoną z majonezem.
  7. Posypać suszonymi pomidorami z bazylią oraz kawałkami sera pleśniowego. Całość zapiec.

Opis

najlepiej smakuje z leśnymi grzybkami

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Szybka lasagne

Łatwy Do 40 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Łazankowe trendy

Średni Do 20 min.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!