Bardzo czekoladowe brownie z kruchym wierzchem
decomorreno
40 minut wystarczy, aby przygotować mocno czekoladowy deser, który zaskakuje intensywnością słodkiego smaku. To wyjątkowa propozycja dla miłośników czekolady, którą wyczarujesz z prostego, ale wyśmienitego przepisu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.6 / 16
40 minut wystarczy, aby przygotować mocno czekoladowy deser, który zaskakuje intensywnością słodkiego smaku. To wyjątkowa propozycja dla miłośników czekolady, którą wyczarujesz z prostego, ale wyśmienitego przepisu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
4 szt. jajko
250 g masło
150 g czekolada deserowa
65 g mąka pszenna
80 g kakao decomorreno
1 szczyp. sól
130 g orzechy laskowe
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść masło wraz z czekoladami. Gdy masa się połączy zdejmij z kuchenki i odstaw miskę do wystudzenia.
W tym czasie ubij jajka z cukrem na puszystą masę – to kluczowy moment tworzenia chrupiącego wierzchu, więc warto poświęcić kilka minut na dobre ubicie masy jajecznej.
Dodaj do niej ostudzoną czekoladę z masłem i wymieszaj.
Następnie przesiej mąkę, kakao i szczyptę soli.
Na koniec dodaj posiekane orzechy włoskie lub laskowe.
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika nagrzanego na 180℃ i piecz przez około 25 minut. Wyjmij z formy i odstaw do wystudzenia.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka