Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Aksamitne i czekoladowe ciasto z bananami oznacza prawdziwą, słodką ucztę! Kruchy spód z herbatników oraz puszysta góra ciasta to zachwycające połączenie. Wystarczy godzina, aby przygotować deser, który z dumą zaprezentowałby każdy mistrz cukierni.
Składniki na spód: |
|||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
250 | Gramów |
herbatniki
|
|
Składniki na nadzienie: |
|||
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
masło
|
|
45 | Gramów |
Cukier brązowy
|
|
375 | Gramów |
Mleko skondensowane
|
|
Dodatki: |
|||
2 | Sztuki |
Dojrzałe banany
|
|
500 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
4 | Kostki |
czekolada
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |