Banoffee

EkspertOdKuchni
Banoffee

0

0 / 0

Banoffee to pyszny deser składający się z dwóch głównych składników — bananów i toffi. Jest on popularny na całym świecie i stanowi wyśmienitą kombinację słodkiego smaku bananów i karmelowego toffi. To doskonały wybór zarówno dla dzieci, dorosłych, jak i miłośników deserów o intensywnym i bogatym smaku. Banoffee świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach lub po prostu jako codzienny smakołyk. Życzymy smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g ciastka owsiane

2 szt. banan

0.50 puszka masa kajmakowa

200 g śmietanka 30%

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Pokrusz ciastka w malakserze do uzyskania konsystencji piasku.

2

Ubij śmietanę mikserem.

3

Do słoiczków lub szklanek wsyp warstwę pokruszonych ciastek. Następnie przełóż warstwą kajmaku.

4

Pokrój banany w plastry i przełóż kolejną warstwę deseru.

5

Na koniec uzupełnij naczynia bitą śmietaną i zostaw w lodówce desery do schłodzenia na co najmniej godzinę.

6

Przed podaniem posyp kakao.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły