0

Składniki

80 Gramów
2 Łyżki
ingridient
Płatki Lubella Corn Flakes Kakao i miód
3 Sztuki
jajka
4 Łyżki
cukier
40 Gramów
Masło roztopione
4 Sztuki
Banany
1 Łyżeczka
ekstrakt waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 2 łyżkami cukru na puszystą masę, a białka ubić na sztywno.
  2. Do masy z żółtek wlać roztopione i przestudzone masło oraz ekstrakt waniliowy, przesiać mąkę i wymieszać rózgą (tylko do połączenia składników). Do masy przełożyć ubite białko i delikatnie wmieszać, aby nie stracić puszystości.
  3. Patelnię wysmarować masłem, wysypać równomiernie cukrem i ułożyć banany przekrojone na pół.
  4. Zalać masą biszkoptową i natychmiast przykryć (koniecznie szczelną przykrywką). Smażyć na bardzo małym ogniu przez około 10 minut. Gorące ciasto posypać płatkami.

Opis

Banany pieczemy na różne sposoby, ale w cieście biszkoptowym, zapieczone na patelni, smakują nam najlepiej! ;) Kto raz spróbuje – zakocha się w tym daniu od razu ♥

Podobne przepisy

Chlebek bananowy z orzechami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z orzechami

Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z o...

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Sernik Izaura z mango

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sernik Izaura z mango

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!