Banany zapiekane w cieście biszkoptowym

lubella
Banany zapiekane w cieście biszkoptowym

0

0 / 0

Banany pieczemy na różne sposoby, ale w cieście biszkoptowym, zapieczone na patelni, smakują nam najlepiej! ;) Kto raz spróbuje – zakocha się w tym daniu od razu ♥

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szt. jaja l

4 łyżka cukier

40 g masło roztopione

80 g mąka lubella wrocławska

4 szt. banan

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

2 łyżka płatki lubella corn flakes kakao i miód

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 2 łyżkami cukru na puszystą masę, a białka ubić na sztywno.

2

Do masy z żółtek wlać roztopione i przestudzone masło oraz ekstrakt waniliowy, przesiać mąkę i wymieszać rózgą (tylko do połączenia składników). Do masy przełożyć ubite białko i delikatnie wmieszać, aby nie stracić puszystości.

3

Patelnię wysmarować masłem, wysypać równomiernie cukrem i ułożyć banany przekrojone na pół.

4

Zalać masą biszkoptową i natychmiast przykryć (koniecznie szczelną przykrywką). Smażyć na bardzo małym ogniu przez około 10 minut. Gorące ciasto posypać płatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły