Banany w cieście kakaowo-kokosowym
decomorreno
Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2213
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
176
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 mleko
150 g mąka puszysta tortowa lubella
60 g cukier puder
20 g wiórki kokosowe
15 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
5 szt. banan
500 olej rzepakowy
1 łyżecz. cukier puder
Przygotowanie
Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami koksowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką i odstawić na 5 minut.
Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części, a następnie zamoczyć je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.
Gotowe oprószyć cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2213
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
176
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.