Banany w cieście kakaowo-kokosowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Banany w cieście kakaowo-kokosowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974049044.jpeg&w=3840&q=75)
Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!
0
0 / 0
Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
250 mleko
150 g mąka puszysta tortowa lubella
60 g cukier puder
20 g wiórki kokosowe
15 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
5 szt. banan
500 olej rzepakowy
1 łyżecz. cukier puder
Przygotowanie
1
Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami koksowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką i odstawić na 5 minut.
2
Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części, a następnie zamoczyć je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.
3
Gotowe oprószyć cukrem pudrem.