Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Kakao DecoMorreno

Banany w cieście kakaowo-kokosowym to idealna propozycja na szybki, domowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Są lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku — najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem. To prosty sposób na efektowny smakołyk bez pieczenia, idealny na podwieczorek, imprezę lub słodką przekąskę do kawy. Gotowe w kilkanaście minut, bez skomplikowanych składników – spróbuj raz i zakochaj się w ich egzotycznym smaku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2213
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
176
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Banany w cieście kakaowo-kokosowym to idealna propozycja na szybki, domowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Są lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku — najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem. To prosty sposób na efektowny smakołyk bez pieczenia, idealny na podwieczorek, imprezę lub słodką przekąskę do kawy. Gotowe w kilkanaście minut, bez skomplikowanych składników – spróbuj raz i zakochaj się w ich egzotycznym smaku!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 mleko
150 g mąka puszysta tortowa lubella
60 g cukier puder
20 g wiórki kokosowe
15 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
5 szt. banan
500 olej rzepakowy
Przygotowanie
Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką. Odstawić na 5 minut.
Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części.
Każdy kawałek zamoczyć w cieście, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.
Gotowe banany oprószyć cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2213
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
176
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.