Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Kakao DecoMorreno
Banany w cieście kakaowo-kokosowym

0

0 / 0

Banany w cieście kakaowo-kokosowym to idealna propozycja na szybki, domowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Są lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku — najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem. To prosty sposób na efektowny smakołyk bez pieczenia, idealny na podwieczorek, imprezę lub słodką przekąskę do kawy. Gotowe w kilkanaście minut, bez skomplikowanych składników – spróbuj raz i zakochaj się w ich egzotycznym smaku!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 mleko

150 g mąka puszysta tortowa lubella

60 g cukier puder

20 g wiórki kokosowe

15 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

5 szt. banan

500 olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką. Odstawić na 5 minut.

2

Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części.

3

Każdy kawałek zamoczyć w cieście, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.

4

Gotowe banany oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2213

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

138

gram

Tłuszcze

176

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły