Banany w cieście kakaowo-kokosowym

decomorreno
Banany w cieście kakaowo-kokosowym

0

0 / 0

Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 mleko

150 g mąka puszysta tortowa lubella

60 g cukier puder

20 g wiórki kokosowe

15 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

1 szcz. sól

5 szt. banan

500 olej rzepakowy

1 łyżeczka cukier puder

Przygotowanie


1

Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami koksowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką i odstawić na 5 minut.

2

Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części, a następnie zamoczyć je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.

3

Gotowe oprószyć cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły