0

Składniki

15 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
250 Mililitrów
mleko
150 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
60 Gramów
cukier puder
20 Gramów
wiórki kokosowe
1 Sztuka
jajko
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
Banany
500 Mililitrów
Olej rzepakowy
1 Łyżeczka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami koksowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką i odstawić na 5 minut.
  2. Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części, a następnie zamoczyć je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.
  3. Gotowe oprószyć cukrem pudrem.

Opis

Banany na ciepło! W pysznym cieście kakaowo- kokosowym zachwycą każdego!

Podobne przepisy

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Mini Pączki kakaowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!