0

Składniki

1 Łyżeczka
ingridient
Kakao DecoMorreno
120 Gramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
40 Gramów
cukier puder
1 Szklanka
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
4 Sztuki
banan
250 Dekagramów
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka, mąki, cukru pudru i jaja przygotowujemy cisto.
  2. Banany kroimy na 4 części.
  3. Banany zanurzamy w cieście i od razy wkładamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na złoty kolor.
  4. Usmażone banany odsączamy na ręczniku papierowym, podajemy posypane cukrem pudrem i kakao.

Opis

Smażony deser bananowy.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!