0

Składniki

1 Łyżeczka
kakao
120 Gramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
40 Gramów
cukier puder
1 Szklanka
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
4 Sztuki
banan
250 Dekagramów
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka, mąki, cukru pudru i jaja przygotowujemy cisto.
  2. Banany kroimy na 4 części.
  3. Banany zanurzamy w cieście i od razy wkładamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na złoty kolor.
  4. Usmażone banany odsączamy na ręczniku papierowym, podajemy posypane cukrem pudrem i kakao.

Opis

Smażony deser bananowy.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!