0

Składniki

1 Łyżeczka
kakao
120 Gramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
40 Gramów
cukier puder
1 Szklanka
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
4 Sztuki
banan
250 Dekagramów
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mleka, mąki, cukru pudru i jaja przygotowujemy cisto.
  2. Banany kroimy na 4 części.
  3. Banany zanurzamy w cieście i od razy wkładamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na złoty kolor.
  4. Usmażone banany odsączamy na ręczniku papierowym, podajemy posypane cukrem pudrem i kakao.

Opis

Smażony deser bananowy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!