Banany w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Banany w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738997.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam banany, ale jeszcze nigdy nie smażyłam ich w cieście naleśnikowym. Kiedy spróbowałam, bardzo mi posmakowały. Zamiast śmietany użyłam jogurtu, posypałam wiórkami czekoladowymi i podałam z czekoladą z orzechami. Czyż może być smaczniejsze połączenie??:)
0
0 / 0
Uwielbiam banany, ale jeszcze nigdy nie smażyłam ich w cieście naleśnikowym. Kiedy spróbowałam, bardzo mi posmakowały. Zamiast śmietany użyłam jogurtu, posypałam wiórkami czekoladowymi i podałam z czekoladą z orzechami. Czyż może być smaczniejsze połączenie??:)
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 łyżecz. cukier
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. banan
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka cukier waniliowy
Przygotowanie
Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż, a następnie na krótsze cześci.
Z podanych składników przygotowujemy mikserem ciasto i na koniec dodajemy do gęstości mąkę.
Ciasto powinno być dosyć gęste tak, aby dobrze oklejało zanurzane w nim banany.
Banany smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podajemy gorące z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.