0

Składniki

3 Łyżeczki
cukier
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
banan
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż, a następnie na krótsze cześci.
  2. Z podanych składników przygotowujemy mikserem ciasto i na koniec dodajemy do gęstości mąkę.
  3. Ciasto powinno być dosyć gęste tak, aby dobrze oklejało zanurzane w nim banany.
  4. Banany smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podajemy gorące z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.

Opis

Uwielbiam banany, ale jeszcze nigdy nie smażyłam ich w cieście naleśnikowym. Kiedy spróbowałam, bardzo mi posmakowały. Zamiast śmietany użyłam jogurtu, posypałam wiórkami czekoladowymi i podałam z czekoladą z orzechami. Czyż może być smaczniejsze połączenie??:)

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!