0

Składniki

3 Łyżeczki
cukier
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
banan
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż, a następnie na krótsze cześci.
  2. Z podanych składników przygotowujemy mikserem ciasto i na koniec dodajemy do gęstości mąkę.
  3. Ciasto powinno być dosyć gęste tak, aby dobrze oklejało zanurzane w nim banany.
  4. Banany smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podajemy gorące z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.

Opis

Uwielbiam banany, ale jeszcze nigdy nie smażyłam ich w cieście naleśnikowym. Kiedy spróbowałam, bardzo mi posmakowały. Zamiast śmietany użyłam jogurtu, posypałam wiórkami czekoladowymi i podałam z czekoladą z orzechami. Czyż może być smaczniejsze połączenie??:)

Podobne przepisy

Makowiec

Średni Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Puszysty sernik

Średni Do 40 min.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!