Banany w cieście
m7
Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
796
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 mleko kokosowe
1 łyżecz. cynamon
100 g skrobia
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
50 g wiórki kokosowe
100 g cukier
4 szt. banan
1 szt. skórka z limonki
1 łyżka miód
Przygotowanie
Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki.
Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju.
Podawać polane miodem. Hmm pycha
Wartości odżywcze na porcję
Energia
796
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
138
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.