0

Składniki

200 Mililitrów
Mleko kokosowe
1 Łyżeczka
cynamon
100 Gramów
Skrobia
200 Gramów
mąka
50 Gramów
wiórki kokosowe
100 Gramów
cukier
4 Sztuki
banan
1 Sztuka
Skórka z limonki
1 Łyżka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki.
  2. Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju.
  3. Podawać polane miodem. Hmm pycha

Opis

Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)

Podobne przepisy

Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Owsiane kubeczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Owsiane kubeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!