0

Składniki

200 Mililitrów
Mleko kokosowe
1 Łyżeczka
cynamon
100 Gramów
Skrobia
200 Gramów
mąka
50 Gramów
wiórki kokosowe
100 Gramów
cukier
4 Sztuki
banan
1 Sztuka
Skórka z limonki
1 Łyżka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki.
  2. Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju.
  3. Podawać polane miodem. Hmm pycha

Opis

Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)

Podobne przepisy

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Batony musli z ryżem i żurawiną

Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!