Banany w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Banany w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415929.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)
0
0 / 0
Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 mleko kokosowe
1 łyżecz. cynamon
100 g skrobia
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
50 g wiórki kokosowe
100 g cukier
4 szt. banan
1 szt. skórka z limonki
1 łyżka miód
Przygotowanie
1
Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki.
2
Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju.
3
Podawać polane miodem. Hmm pycha