Banany w cieście

m7
Banany w cieście

0

0 / 0

Potrawa powstała z myślą o udanym deserze, na który zaprosiłam teściową, była zachwycona;)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 mleko kokosowe

1 łyżecz. cynamon

100 g skrobia

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

50 g wiórki kokosowe

100 g cukier

4 szt. banan

1 szt. skórka z limonki

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

Zrobić ciasto do panierowanie bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę, cukier, wiórki kokosowe, cynamon i skórkę z limonki.

2

Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju.

3

Podawać polane miodem. Hmm pycha

Wartości odżywcze na porcję


Energia

796

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

138

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły