0

Składniki

2 Sztuki
banan
1 Sztuka
skórka z cytryny
1 Łyżka
Cukier brązowy
2 Łyżki
Sezam nasiona
2 Łyżki
wino białe wytrawne
4 Łyżki
bita śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sezam upraż na suchej patelni. Wsyp go na talerzyk.Na patelnie wsyp cukier, po podgrzaniu gdy zacznie robić się lekki karmel wlej białe wino. Po wymieszaniu do powstałego syropu włóż kawałki obranych bananów i usmaż je z obydwu stron.Posyp sezamem i ułóż w trójkąty. W środek kazdego wyłóż śmietanę i udekoruj skórką cytrynową.

Opis

deser bananowy z czarnym sezamem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!