Bananowy ekspresowy keks
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bananowy ekspresowy keks](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977304221.jpeg&w=3840&q=75)
Ciacho w 5 minut! Bez miksera! I drogich składników. Jeśli masz jakieś bakalie i 5 bananów, resztę składników zapewne w kuchni znajdziesz. Wilgotne, słodkie ciasto, nie wysycha w ciągu doby. Na każdą okazję.
0
0 / 0
Ciacho w 5 minut! Bez miksera! I drogich składników. Jeśli masz jakieś bakalie i 5 bananów, resztę składników zapewne w kuchni znajdziesz. Wilgotne, słodkie ciasto, nie wysycha w ciągu doby. Na każdą okazję.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
5 szt. bananów
1 szt. jajko
1 szczyp. soli
1 łyżecz. sody oczyszczonej
100 g cukru
250 g mąki
50 g masła rozpuszczonego
Przygotowanie
Włącz piecyk na termoobieg na 150 st. C.
w misce widelcem zmiażdż banany, dodaj kolejno ciągle widelcem mieszając: cukier, mąkę, jajo, masło, szczyptę soli i łyżeczkę sody oczyszczonej. I już...
na końcu dodaj bakalie. Przelej do formy (polecam ceramiczną) natłuszczonej i wysypanej bułką tartą.
wstaw do piekarnika na 60 minut (150 st.C) aż ciasto będzie złote.