Bananowy ekspresowy keks

m7
Bananowy ekspresowy keks

0

0 / 0

Ciacho w 5 minut! Bez miksera! I drogich składników. Jeśli masz jakieś bakalie i 5 bananów, resztę składników zapewne w kuchni znajdziesz. Wilgotne, słodkie ciasto, nie wysycha w ciągu doby. Na każdą okazję.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

5 szt. bananów

1 szt. jajko

0

1 szczyp. soli

1 łyżecz. sody oczyszczonej

100 g cukru

250 g mąki

50 g masła rozpuszczonego

Przygotowanie


1

Włącz piecyk na termoobieg na 150 st. C.

2

w misce widelcem zmiażdż banany, dodaj kolejno ciągle widelcem mieszając: cukier, mąkę, jajo, masło, szczyptę soli i łyżeczkę sody oczyszczonej. I już...

3

na końcu dodaj bakalie. Przelej do formy (polecam ceramiczną) natłuszczonej i wysypanej bułką tartą.

4

wstaw do piekarnika na 60 minut (150 st.C) aż ciasto będzie złote.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

91

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły