Bananowiec na zimno

m7
Bananowiec na zimno

1

0 / 0

Idealne ciasto na upalne dni

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 szt. banan

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. galaretka

1 szt. galaretka pomarańczowa

15 dek. masło

20 dek. biszkopty

Przygotowanie


1

Średniej wielkości tortownicę wyłożyć biszkoptami.

2

Galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić.

3

Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami agrestowymi i bananami.

4

Masę bananową przełożyć do tortownicy na ułożone wcześniej biszkopty.

5

Wstawić do lodówki na 1,5 godziny.

6

Galaretkę pomarańczową(lub truskawkową) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły