Bananowiec na zimno
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bananowiec na zimno](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692349.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne ciasto na upalne dni
1
0 / 0
Idealne ciasto na upalne dni
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 szt. banan
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. galaretka
1 szt. galaretka pomarańczowa
15 dag. masło
20 dag. biszkopty
Przygotowanie
Średniej wielkości tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić.
Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami agrestowymi i bananami.
Masę bananową przełożyć do tortownicy na ułożone wcześniej biszkopty.
Wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Galaretkę pomarańczową(lub truskawkową) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.