Bananowa Uczta Ucznia - Łatwo, Szybko i Smacznie!

PaulinaTabor
Bananowa Uczta Ucznia - Łatwo, Szybko i Smacznie!

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bananowa uczta ucznia to moja wersja śniadaniówki dla syna, który po prostu nie lubi jeść w szkole kanapek. Do tego całe danie można przygotować bardzo szybko, a makaron wcale nie musi być na ciepło. Wszystko można zjeść podczas szkolnej przerwy – w końcu banany dodają energii i ...są zdrowo-słodkie!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. banan

150 g makaron świderki lubella

120 g jogurt naturalny

1 łyżecz. kakao decomorreno

60 g orzechy włoskie

30 g rodzynki suszone

300 sok kubuś

Przygotowanie


Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie przełóż na talerz do przestudzenia.

W tym czasie pokrój banana na plasterki i przygotuj pozostałe składniki.

Do makaronu dodaj jogurt naturalny, plasterki banana, orzechy włoskie i rodzynki.

Na koniec posyp całość łyżeczką kakao.

Zapakuj danie dla swojego wzorowego ucznia!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1432

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

220

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły