Bananowa Uczta Ucznia - Łatwo, Szybko i Smacznie!
PaulinaTabor
Bananowa uczta ucznia to moja wersja śniadaniówki dla syna, który po prostu nie lubi jeść w szkole kanapek. Do tego całe danie można przygotować bardzo szybko, a makaron wcale nie musi być na ciepło. Wszystko można zjeść podczas szkolnej przerwy – w końcu banany dodają energii i ...są zdrowo-słodkie!
0
0 / 0
Bananowa uczta ucznia to moja wersja śniadaniówki dla syna, który po prostu nie lubi jeść w szkole kanapek. Do tego całe danie można przygotować bardzo szybko, a makaron wcale nie musi być na ciepło. Wszystko można zjeść podczas szkolnej przerwy – w końcu banany dodają energii i ...są zdrowo-słodkie!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. banan
150 g makaron świderki lubella
120 g jogurt naturalny
1 łyżecz. kakao decomorreno
60 g orzechy włoskie
30 g rodzynki suszone
300 sok kubuś
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie przełóż na talerz do przestudzenia.
W tym czasie pokrój banana na plasterki i przygotuj pozostałe składniki.
Do makaronu dodaj jogurt naturalny, plasterki banana, orzechy włoskie i rodzynki.
Na koniec posyp całość łyżeczką kakao.
Zapakuj danie dla swojego wzorowego ucznia!