Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Kakao DecoMorreno
Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Banany w cieście kakaowo-kokosowym to idealna propozycja na szybki, domowy deser, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Są lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku — najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem. To prosty sposób na efektowny smakołyk bez pieczenia, idealny na podwieczorek, imprezę lub słodką przekąskę do kawy. Gotowe w kilkanaście minut, bez skomplikowanych składników – spróbuj raz i zakochaj się w ich egzotycznym smaku!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 mleko

150 g mąka puszysta tortowa lubella

60 g cukier puder

20 g wiórki kokosowe

15 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

5 szt. banan

500 olej rzepakowy

Przygotowanie


Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, szczyptą soli oraz z przesianą mąką. Odstawić na 5 minut.

Banany obrać ze skórki i pokroić na 3-4 części.

Każdy kawałek zamoczyć w cieście, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy spód się lekko zarumieni, przełożyć banany łyżką na druga stronę.

Gotowe banany oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2213

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

138

gram

Tłuszcze

176

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły