Banan w cieście kokosowym
m7
Chcesz przenieść się w egzotyczne miejsce? Spróbuj banana w cieście kokosowym i podaruj sobie trochę relaksu. Prosty do wykonania deser zasmakuje wszystkim domownikom.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chcesz przenieść się w egzotyczne miejsce? Spróbuj banana w cieście kokosowym i podaruj sobie trochę relaksu. Prosty do wykonania deser zasmakuje wszystkim domownikom.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. jajko
5 szt. banan
1 szt. cukier waniliowy
10 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Z mąki, mleka i jajek zrobić ciasto naleśnikowe. Dodać kokos. Ciasto musi być bardziej gęste niż na naleśniki, żeby nie spływało z banana.
Banany przekroić na pół zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju w frytkownicy.
Podawać na ciepło z kleksem bitej śmietany.
Banany nie mogą być mocno dojrzałe.