Balsamiczna fasolka szparagowa
m7
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
500 g fasola szparagowa zielona
3 szt. czosnek
5 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka ocet balsamiczny
3 łyżka sos sojowy ciemny
Przygotowanie
Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.
wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.
dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.
gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.
przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.