Balsamiczna fasolka szparagowa

m7
Balsamiczna fasolka szparagowa

1

0 / 0

Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. cukier

1 szcz. sól

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. pieprz

500 g fasola szparagowa zielona

3 szt. czosnek

5 łyżka oliwa z oliwek

5 łyżka ocet balsamiczny

3 łyżka sos sojowy ciemny

Przygotowanie


1

Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.

2

wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.

3

dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.

4

gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.

5

przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły