1

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Fasola szparagowa zielona
3 Sztuki
czosnek
5 Łyżek
oliwa z oliwek
5 Łyżek
ocet balsamiczny
3 Łyżki
Sos sojowy ciemny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.
  2. wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.
  3. dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.
  4. gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.
  5. przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.

Opis

Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.

Podobne przepisy

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!