1

Składniki

1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Fasola szparagowa zielona
3 Sztuki
czosnek
5 Łyżek
oliwa z oliwek
5 Łyżek
ocet balsamiczny
3 Łyżki
Sos sojowy ciemny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.
  2. wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.
  3. dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.
  4. gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.
  5. przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.

Opis

Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!