Balsamiczna fasolka szparagowa
m7
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
1
0 / 0
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
500 g fasola szparagowa zielona
3 szt. czosnek
5 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka ocet balsamiczny
3 łyżka sos sojowy ciemny
Przygotowanie
1
Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.
2
wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.
3
dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.
4
gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.
5
przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.