Balsamiczna fasolka szparagowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Balsamiczna fasolka szparagowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2155-1702057613745.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
1
0 / 0
Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. pieprz
500 g fasola szparagowa zielona
3 szt. czosnek
5 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka ocet balsamiczny
3 łyżka sos sojowy ciemny
Przygotowanie
1
Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.
2
wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.
3
dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.
4
gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.
5
przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.