Balsamiczna fasolka szparagowa

m7
Balsamiczna fasolka szparagowa

1

0 / 0

Bardzo prosta alternatywa dla fasolki z bułką tartą. Można jeść samo, z ryżem lub przeznaczyć danie jako dodatek do mięsa.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. pieprz

500 g fasola szparagowa zielona

3 szt. czosnek

5 łyżka oliwa z oliwek

5 łyżka ocet balsamiczny

3 łyżka sos sojowy ciemny

Przygotowanie


1

Fasolkę i czosnek wrzucić na patelnię razem z oliwą.

2

wymieszać i podsmażać aż czosnek zacznie pachnieć.

3

dolać filiżankę wody i przprawić cukrem i solą.

4

gdy woda wyparuje dolać ocet i sos sojowy - zredukować.

5

przyprawić fasolkę pieprzem i papryką - podawac ciepłe lub zimne.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

223

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły