Bakłażany z mozarellą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bakłażany z mozarellą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563057.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!
2
0 / 0
Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia
3 szt. bakłażan
5 szt. pomidory
2 szt. ząbek czosnku
6 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. mozarella
Przygotowanie
1
Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.
2
Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.
3
Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.
4
Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.
5
Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.