2

Składniki

1 Szczypta
bazylia
3 Sztuki
Bakłażany
5 Sztuk
Pomidory
2 Sztuki
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa z oliwek
20 Dekagramów
Ser mozarella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.
  2. Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.
  3. Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.
  4. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.
  5. Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.

Opis

Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!