2

Składniki

1 Szczypta
bazylia
3 Sztuki
Bakłażany
5 Sztuk
Pomidory
2 Sztuki
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa z oliwek
20 Dekagramów
Ser mozarella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.
  2. Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.
  3. Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.
  4. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.
  5. Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.

Opis

Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!

Podobne przepisy

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!