Bakłażany z mozarellą
m7
Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
240
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia
3 szt. bakłażan
5 szt. pomidory
2 szt. ząbek czosnku
6 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. mozarella
Przygotowanie
Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.
Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.
Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.
Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.
Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
240
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.