Bakłażany z mozarellą

m7
Bakłażany z mozarellą

2

0 / 0

Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. bazylia

3 szt. bakłażan

5 szt. pomidory

2 szt. ząbek czosnku

6 łyżka oliwa z oliwek

20 dek. mozarella

Przygotowanie


1

Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.

2

Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.

3

Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.

4

Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.

5

Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły