Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
bazylia
3 Sztuki
Bakłażany
5 Sztuk
Pomidory
2 Sztuki
ząbek czosnku
6 Łyżek
oliwa z oliwek
20 Dekagramów
Ser mozarella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.
  2. Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.
  3. Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.
  4. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.
  5. Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.

Opis

Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!