Bakłażany z mozarellą

m7
Bakłażany z mozarellą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwy przepis na danie o włoskim smaku!

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. bazylia

3 szt. bakłażan

5 szt. pomidory

2 szt. ząbek czosnku

6 łyżka oliwa z oliwek

20 dag. mozarella

Przygotowanie


Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić.

Pokroić w plastry pomidory i mozarellę.

Plastry bakłażanów i pomidorów osuszyć i usmażyć na oliwie z obu stron.

Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i oliwą.

Układać na przemian mozarellę, bakłażany i pomidory posypując bazylią, sola i pieprzem. piec 30 minut w 180 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

240

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły