2

Składniki

2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
olej słonecznikowy
80 Dekagramów
Bakłażan
5 Dekagramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
8 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Świeże młode bakłażany umyć, obrać, opłukać, pokroić w niezbyt grube talarki.
  2. Panierować w mące, jajach, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, lekko osolić.
  3. Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.

Opis

Bardzo dobre!!!! W podobny sposób mogą być smażone kabaczki lub patisony.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!