2

Składniki

2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
olej słonecznikowy
80 Dekagramów
Bakłażan
5 Dekagramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
8 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Świeże młode bakłażany umyć, obrać, opłukać, pokroić w niezbyt grube talarki.
  2. Panierować w mące, jajach, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, lekko osolić.
  3. Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.

Opis

Bardzo dobre!!!! W podobny sposób mogą być smażone kabaczki lub patisony.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!