Bakłażany smażone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bakłażany smażone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451402.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo dobre!!!! W podobny sposób mogą być smażone kabaczki lub patisony.
2
0 / 0
Bardzo dobre!!!! W podobny sposób mogą być smażone kabaczki lub patisony.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej słonecznikowy
80 dag. bakłażan
5 dag. mąka pszenna krupczatka lubelli
8 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Świeże młode bakłażany umyć, obrać, opłukać, pokroić w niezbyt grube talarki.
2
Panierować w mące, jajach, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, lekko osolić.
3
Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.