Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Baklava to deser rozpowszechniony w kuchni m.in. tureckiej, greckiej, bułgarskiej. Czekoladowe wnętrze z pistacjową posypką na wierzchu — pycha! Daj się ponieść bałkańskim smakom!
Składniki na syrop: |
|||
1 | Szklanka |
Cukier brązowy
|
|
1 | Szklanka |
woda
|
|
1 | Sztuka |
pomarańcza
|
|
2 | Sztuki |
Laska cynamonu
|
|
Składniki na nadzienie: |
|||
60 | Gramów | ||
![]() |
|||
300 | Gramów |
orzechy laskowe blanszowane
|
|
150 | Gramów |
pistacje
|
|
50 | Gramów |
ciemna czekolada
|
|
1.5 | Łyżki |
cynamon
|
|
Dodatkowo: |
|||
1 | Opakowanie |
Ciasto filo
|
|
200 | Gramów |
Masło klarowane
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |