Bakaliowe batoniki z Choco Muszelkami

lubella
Bakaliowe batoniki z Choco Muszelkami

0

0 / 0

Szukasz pomysłów na śniadaniówki dla dzieci? Coś do przechrupania w czasie przerwy w pracy? Sycące batoniki, dodają energii na cały dzień, pysznie smakują i łatwe w przygotowaniu! Bakaliowe batoniki, jako jedna z propozycji na śniadaniówkę to strzał w 10!

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

260 g daktyle

60 g migdały

40 g żurawina łowicz

30 g wiórki kokosowe

1.50 szkl. lubella mlekołaki choco muszelki

Przygotowanie


1

1 szklankę płatków pokruszyć. Daktyle zmiksować. Migdały drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać.

2

Masę wyłożyć między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość około 7 mm. Na wierzch delikatnie powkładać resztę płatków czekoladowych. Masę ponacinać na kształt prostokątnych batonów i odstawić do lodówki na 30 minut, a następnie wyjąć i pokroić. Przechowywać w lodówce.

3

Masę ponacinać na kształt prostokątnych batonów i odstawić do lodówki na 30 minut, a następnie wyjąć i pokroić. Przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

330

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły