Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Nie każdy wie, że choć bajgle swą ogromną popularność zdobyły w USA - to mają żydowskie pochodzenie i powstały w naszym rodzimym Krakowie na początku XVII wieku. Ich nazwa pochodzi od słowa Beygls, co w języku jidysz znaczy „coś zgiętego”. W istocie te okrągłe bułeczki z dziurką w środku urzekają kształtem, miękkim lekkim wnętrzem i chrupiącą pachnącą skórką. Zainspiruj się przepisem od DecoMorreno i wypróbuj nasz przepis na bajgle w wyjątkowo smacznej wersji czekoladowej!
420 | Gramów | ||
![]() |
|||
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
300 | Mililitrów |
ciepła woda
|
|
5 | Gramów |
Suche drożdże
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
ekstrakt waniliowy
|
|
2 | Łyżki |
Czarny sezam
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |