Bajgiel z szynką parmeńską i melonem

EkspertOdKuchni
Bajgiel z szynką parmeńską i melonem

0

0 / 0

Szukasz smacznej propozycji na śniadanie? Cenisz sobie niebanalne połączenia smakowe? Bajgiel z szynką parmeńską i melonem to doskonały wybór! Naturalna słodycz owocu doskonale przełamuje słony smak długodojrzewającej szynki. To popularne połączenie w kuchni włoskiej, które zyskało na popularności również w innych krajach. Bajgiel z szynką parmeńską i melonem świetnie sprawdzi się również na letni brunch, piknik w ogrodzie lub jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi. Smacznego!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. bajgiel

3 plaster szynka parmeńska

3 plaster melon

1 szt. serek śmietankowy

8 plaster ogórek zielony

30 g rukola

1 łyżecz. miód

20 g orzechy włoskie

1 szt. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Bajgla przekrajamy wzdłuż i smarujemy górę i spód serkiem śmietankowym.

2

Melona obieramy ze skórki i usuwamy miąższ. Kroimy go na plastry ok. 3-centymetrowe. Polewamy je miodem i zawijamy je szynką parmeńską.

3

Na spód bajgla na serek śmietankowy kładziemy rukolę i ogórek pokrojony w plasterki. Następnie układamy melon z szynką parmeńską i posypujemy całość skruszonymi orzechami włoskimi.

4

Górę bajgla nakładamy na składniki. Całość możesz serwować z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1537

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

186

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły