Bajgiel z szynką parmeńską i melonem
EkspertOdKuchni
Szukasz smacznej propozycji na śniadanie? Cenisz sobie niebanalne połączenia smakowe? Bajgiel z szynką parmeńską i melonem to doskonały wybór! Naturalna słodycz owocu doskonale przełamuje słony smak długodojrzewającej szynki. To popularne połączenie w kuchni włoskiej, które zyskało na popularności również w innych krajach. Bajgiel z szynką parmeńską i melonem świetnie sprawdzi się również na letni brunch, piknik w ogrodzie lub jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi. Smacznego!
0
0 / 0
Szukasz smacznej propozycji na śniadanie? Cenisz sobie niebanalne połączenia smakowe? Bajgiel z szynką parmeńską i melonem to doskonały wybór! Naturalna słodycz owocu doskonale przełamuje słony smak długodojrzewającej szynki. To popularne połączenie w kuchni włoskiej, które zyskało na popularności również w innych krajach. Bajgiel z szynką parmeńską i melonem świetnie sprawdzi się również na letni brunch, piknik w ogrodzie lub jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi. Smacznego!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. bajgiel
3 plaster szynka parmeńska
3 plaster melon
1 szt. serek śmietankowy
8 plaster ogórek zielony
30 g rukola
1 łyżecz. miód
20 g orzechy włoskie
1 szt. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Bajgla przekrajamy wzdłuż i smarujemy górę i spód serkiem śmietankowym.
Melona obieramy ze skórki i usuwamy miąższ. Kroimy go na plastry ok. 3-centymetrowe. Polewamy je miodem i zawijamy je szynką parmeńską.
Na spód bajgla na serek śmietankowy kładziemy rukolę i ogórek pokrojony w plasterki. Następnie układamy melon z szynką parmeńską i posypujemy całość skruszonymi orzechami włoskimi.
Górę bajgla nakładamy na składniki. Całość możesz serwować z ketchupem.