Bajgiel z pastą jajeczną i awokado
kontakt_1
Tobie i Twojej rodzinie znudziły się standardowe śniadania? Jajecznica, owsianka czy kanapki z szynką i serem są pyszne, ale… dlaczego by nie zastąpić ich pysznym bajglem z pastą jajeczną i awokado? Taka kanapka wydaje się żmudna w przygotowaniu, a tymczasem zrobisz ją błyskawicznie. Na drugie śniadanie spakuj sobie i bliskim wygodny w transporcie i spożyciu mus Tymbark. Jest przepyszny i zdrowy. Smacznego!
0
4 / 1
Tobie i Twojej rodzinie znudziły się standardowe śniadania? Jajecznica, owsianka czy kanapki z szynką i serem są pyszne, ale… dlaczego by nie zastąpić ich pysznym bajglem z pastą jajeczną i awokado? Taka kanapka wydaje się żmudna w przygotowaniu, a tymczasem zrobisz ją błyskawicznie. Na drugie śniadanie spakuj sobie i bliskim wygodny w transporcie i spożyciu mus Tymbark. Jest przepyszny i zdrowy. Smacznego!
14
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. mus tymbark mango, dynia i marchew
1 łyżka majonez
0.50 łyżecz. musztarda dijon
0.15 łyżecz. papryka czerwona
0.50 łyżka szczypiorek
0.50 łyżka koperek
1 szczyp. sól gruboziarnista
1 łyżka pieprz
1 szt. bajgiel
0.50 szt. awokado
0.30 szt. ogórek
2 plaster ser provolone
5 plaster rzodkiewka
1 łyżecz. ser śmietankowy
Przygotowanie
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na sałatkę jajeczną. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Posmaruj bajgiel kremowym serem.
Ułóż kanapkę w następujący sposób: na spodzie bajgla posmarowanego serkiem ułóż awokado pokrojone w plastry, potem ser provolone następnie ogórek w plasterkach, rzodkiewka i sałatka jajeczna. Posyp odrobiną rzeżuchy i przykryj drugą częścią bajgla posmarowaną serkiem.