Bajgiel z pastą jajeczną i awokado

kontakt_1
Bajgiel z pastą jajeczną i awokado

0

4 / 1

Tobie i Twojej rodzinie znudziły się standardowe śniadania? Jajecznica, owsianka czy kanapki z szynką i serem są pyszne, ale… dlaczego by nie zastąpić ich pysznym bajglem z pastą jajeczną i awokado? Taka kanapka wydaje się żmudna w przygotowaniu, a tymczasem zrobisz ją błyskawicznie. Na drugie śniadanie spakuj sobie i bliskim wygodny w transporcie i spożyciu mus Tymbark. Jest przepyszny i zdrowy. Smacznego!

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. mus tymbark mango, dynia i marchew

1 łyżka majonez

0.50 łyżecz. musztarda dijon

0.15 łyżecz. papryka czerwona

0.50 łyżka szczypiorek

0.50 łyżka koperek

1 szczyp. sól gruboziarnista

1 łyżka pieprz

1 szt. bajgiel

0.50 szt. awokado

0.30 szt. ogórek

2 plaster ser provolone

5 plaster rzodkiewka

1 łyżecz. ser śmietankowy

Przygotowanie


1

W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki na sałatkę jajeczną. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

2

Posmaruj bajgiel kremowym serem.

3

Ułóż kanapkę w następujący sposób: na spodzie bajgla posmarowanego serkiem ułóż awokado pokrojone w plastry, potem ser provolone następnie ogórek w plasterkach, rzodkiewka i sałatka jajeczna. Posyp odrobiną rzeżuchy i przykryj drugą częścią bajgla posmarowaną serkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły