1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
3 Sztuki
czekolada
1 Sztuka
biszkopty
2 Sztuki
herbatniki
1 Sztuka
Aromat rumowy
2 Łyżki
wiórki kokosowe
2 Łyżki
Bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Herbatniki, biszkopty i bakalie przemielić.
  2. czekolady rozpuścić, można podlać śmietanką.
  3. połączyć wszystko razem dodać wiórki, aromat i wymieszać (najlepiej ręką) dodając po trochę śmietanki. Masa nie może być za sucha, ale musi dać się formować.
  4. formować kulki, schłodzić.

Opis

Fajniutkie kulki do podjadania i na każdą imprezę. Mają tylko jedną wadę - zbyt szybko znikają ;)

Podobne przepisy

Tiramisu

Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Łatwy Do 40 min
Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!