1

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
3 Sztuki
czekolada
1 Sztuka
biszkopty
2 Sztuki
herbatniki
1 Sztuka
Aromat rumowy
2 Łyżki
wiórki kokosowe
2 Łyżki
Bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Herbatniki, biszkopty i bakalie przemielić.
  2. czekolady rozpuścić, można podlać śmietanką.
  3. połączyć wszystko razem dodać wiórki, aromat i wymieszać (najlepiej ręką) dodając po trochę śmietanki. Masa nie może być za sucha, ale musi dać się formować.
  4. formować kulki, schłodzić.

Opis

Fajniutkie kulki do podjadania i na każdą imprezę. Mają tylko jedną wadę - zbyt szybko znikają ;)

Podobne przepisy

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!