Bajaderka

m7
Bajaderka

0

0 / 0

Moje ulubione ciasto.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna

1 szkl. cukier

1 szkl. mleko

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka margaryna

3 łyżka śmietana 18%

3 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka mąka ziemniaczana

3 łyżka cukier

3 łyżka kakao decomorreno

60 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. orzechy włoskie

15 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne placki. Placki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*c.

2

Następnie po upieczeniu jeden placek jeszcze ciepły drobno kruszymy do miseczki.

3

Następnie dodajemy orzechy, rodzynki, kakao i mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

4

Następnie masę wykładamy na drugi upieczony placek. Przygotowujemy polewę: wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku, dodajemy kakao i mieszamy dokładnie, aby nie było grudek.

5

Ciasto polewamy polewą.

6

Dekorujemy wisienkami koktajlowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły