0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
margaryna
3 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
kakao w proszku
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
kakao w proszku
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne placki. Placki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*c.
  2. Następnie po upieczeniu jeden placek jeszcze ciepły drobno kruszymy do miseczki.
  3. Następnie dodajemy orzechy, rodzynki, kakao i mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
  4. Następnie masę wykładamy na drugi upieczony placek. Przygotowujemy polewę: wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku, dodajemy kakao i mieszamy dokładnie, aby nie było grudek.
  5. Ciasto polewamy polewą.
  6. Dekorujemy wisienkami koktajlowymi.

Opis

Moje ulubione ciasto.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!