0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
margaryna
3 Łyżki
śmietana 18%
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
cukier
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy na 2 części i pieczemy 2 oddzielne placki. Placki pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*c.
  2. Następnie po upieczeniu jeden placek jeszcze ciepły drobno kruszymy do miseczki.
  3. Następnie dodajemy orzechy, rodzynki, kakao i mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
  4. Następnie masę wykładamy na drugi upieczony placek. Przygotowujemy polewę: wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w garnku, dodajemy kakao i mieszamy dokładnie, aby nie było grudek.
  5. Ciasto polewamy polewą.
  6. Dekorujemy wisienkami koktajlowymi.

Opis

Moje ulubione ciasto.

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Kakaowa puszysta babka majonezowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Kakaowa puszysta babka majonezowa

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!