Bagietka z serem białym na słodko
ewelinabadak
Świeża, chrupiąca bagietka z domowym twarożkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świeża, chrupiąca bagietka z domowym twarożkiem.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. bagietka francuska
1 łyżecz. dżem malinowy niskosłodzony łowicz
1 opak. dżem łowicz 100% truskawka
1 łyżecz. czekodżem wiśniowy łowicz
1 dag. masło
10 dag. ser biały
Przygotowanie
Świeżą bagietkę pokroić w poprzek w kromeczki.
Każdą kromeczkę posmarować masłem.
Na każdą kromeczkę nałożyć plaster sera białego.
Na samą górę kromeczki nałożyć różne rodzaje dżemu według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.