Bagietka z czosnkiem
m7
Świetne jako przekąska.Doskonale sprawdza się z czosnkowym dipem.Szybkie i łatwe w wykonaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Świetne jako przekąska.Doskonale sprawdza się z czosnkowym dipem.Szybkie i łatwe w wykonaniu.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kostka masło
1 szt. bagietka pszenna
4 szt. czosnku
Przygotowanie
Bagietkę pokroić na kromki.Posmarować każdą z nich odrobiną masła lub margaryny ,ułożyć w formie do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.Piec do momentu,gdy ich wierzch będzie odpowiednio twardy.
Tak przygotowane wyjąć z piekarnika i nacierać przekrojonym ząbkiem czosnku .Żeby były bardziej miękkie można ja znów posmarować masłem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.