0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
cynamon
125 Gramów
Migdały mielone
250 Gramów
mąka pszenna
250 Gramów
margaryna zwykła
100 Gramów
rodzynki
250 Gramów
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Aromat cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę
  2. Dodać do masy całe jajka , krople aromatu cytrynowego , cynamon i migdały , utrzeć
  3. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , utrzeć
  4. Dodać rodzynki , wymieszać
  5. Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki
  6. Piec w temperaturze 160-170 stopni ok 75 min
  7. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Opis

Najlepsza, robię ją zawsze, gdy potrzebuję ciastka - "pewniaka". Poprostu, nie może się nie udać :)

Podobne przepisy

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!