0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
cynamon
125 Gramów
Migdały mielone
250 Gramów
mąka pszenna
250 Gramów
margaryna zwykła
100 Gramów
rodzynki
250 Gramów
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Aromat cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę
  2. Dodać do masy całe jajka , krople aromatu cytrynowego , cynamon i migdały , utrzeć
  3. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , utrzeć
  4. Dodać rodzynki , wymieszać
  5. Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki
  6. Piec w temperaturze 160-170 stopni ok 75 min
  7. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Opis

Najlepsza, robię ją zawsze, gdy potrzebuję ciastka - "pewniaka". Poprostu, nie może się nie udać :)

Podobne przepisy

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!