Babunia cynamonowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babunia cynamonowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2175-1702057613809.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepsza, robię ją zawsze, gdy potrzebuję ciastka - "pewniaka". Poprostu, nie może się nie udać :)
0
0 / 0
Najlepsza, robię ją zawsze, gdy potrzebuję ciastka - "pewniaka". Poprostu, nie może się nie udać :)
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
4 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. cynamon
125 g migdały mielone
250 g mąka pszenna
250 g margaryna zwykła
100 g rodzynki
250 g cukier
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. aromat cytrynowy
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę
Dodać do masy całe jajka , krople aromatu cytrynowego , cynamon i migdały , utrzeć
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , utrzeć
Dodać rodzynki , wymieszać
Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki
Piec w temperaturze 160-170 stopni ok 75 min
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem