Babunia cynamonowa

m7
Babunia cynamonowa

0

0 / 0

Najlepsza, robię ją zawsze, gdy potrzebuję ciastka - "pewniaka". Poprostu, nie może się nie udać :)

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 łyżecz. proszek do pieczenia

4 łyżecz. cukier waniliowy

1 łyżecz. cynamon

125 g migdały mielone

250 g mąka pszenna

250 g margaryna zwykła

100 g rodzynki

250 g cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. aromat cytrynowy

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę

2

Dodać do masy całe jajka , krople aromatu cytrynowego , cynamon i migdały , utrzeć

3

Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , utrzeć

4

Dodać rodzynki , wymieszać

5

Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki

6

Piec w temperaturze 160-170 stopni ok 75 min

7

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły