1

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
Przyprawa do dań z ziemniaków
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i cebulę trzemy na tarce o drobnych otworach.
  2. Dodajemy mąki w takiej ilości, aby zagęściła masę ziemniaczaną.
  3. Dodajemy jeszcze przyprawę do ziemniaków, dokładnie mieszamy i wykładamy masę ziemniaczaną na blaszkę wysmarowaną smalcem. Grubość warstwy powinna wynosić ok. 4cm, aby całość szybko się spiekła.
  4. Pieczemy w gorącym piekarniku lub piecu niecałą godzinę do zarumienienia (piekłem ją w piecu chlebowym także ciężko stwierdzić jaka była temperatura).

Opis

"Babkowa" wersja ziemniaków na szybko.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!