0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
Jagody
300 Gramów
maliny
1 Szklanka
mąka
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
polewa czekoladowa
0.75 Sztuki
cukier
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.75 Sztuki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.
  2. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
  3. Na koniec wlać rozpuszczoną Kasia składniki ubijamy mikserem).
  4. Dodać owoce.
  5. Po upieczeniu polać polewą.
  6. Temperatura piekarnika : 175oC
  7. Czas pieczenia: 45 minut

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!