0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
Jagody
300 Gramów
maliny
1 Szklanka
mąka
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
polewa czekoladowa
0.75 Sztuki
cukier
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.75 Sztuki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.
  2. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
  3. Na koniec wlać rozpuszczoną Kasia składniki ubijamy mikserem).
  4. Dodać owoce.
  5. Po upieczeniu polać polewą.
  6. Temperatura piekarnika : 175oC
  7. Czas pieczenia: 45 minut

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!