Babka z jagodami i malinami

eluchap
Babka z jagodami i malinami

Średnia 4.5 / 2

Oceń!

Pyszna, puszysta i prosta babka z owocami. Wypróbuj szybki przepis na delikatne ciasto, które pasuje do popołudniowej herbaty lub kawy.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

300 g jagody

300 g maliny

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. polewa czekoladowa

0.75 szt. cukier

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

0.75 szt. margaryna zwykła

Przygotowanie


Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.

Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Na koniec wlać rozpuszczoną margarynę, składniki ubić mikserem.

Dodać owoce.

Piec 45 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu polać polewą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

286

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły