Babka z jagodami i malinami

eluchap

Pyszna, puszysta i prosta babka z owocami. Wypróbuj szybki przepis na delikatne ciasto, które pasuje do popołudniowej herbaty lub kawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
286
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.5 / 2
Pyszna, puszysta i prosta babka z owocami. Wypróbuj szybki przepis na delikatne ciasto, które pasuje do popołudniowej herbaty lub kawy.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
300 g jagody
300 g maliny
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. polewa czekoladowa
0.75 szt. cukier
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
0.75 szt. margaryna zwykła
Przygotowanie
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.
Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlać rozpuszczoną margarynę, składniki ubić mikserem.
Dodać owoce.
Piec 45 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu polać polewą.